Çöz Kazan Blog

Video çözümlü denemenin avantajları

Üniversiteye giriş için konu testleri ve deneme sınavları çözmek en etkili yöntemdir. Bu sayede hem tekniğine adapte olur, hem de eksiklerimizi tespit ederek bunları giderme imkanı buluruz. Ancak test tipi çalışma kaynakları, çoğunlukla soruların çözümünü yazılı olarak verir bir kısım kaynak ise sadece cevap şıkkı belirtir. Bu durumda hatalı olduğumuzu görsek dahi sonucun nasıl elde edileceğini öğrenemeyebiliriz. Bir eğitimcinin yani öğretmenin, bizim için soruları çözmesi çok iyi olurdu değil mi?

İşte video çözümlü deneme sınavları bize bu avantajı sağlar. Gerçek bir eğitimci tarafından sorular adım adım çözüleceğinden, nasıl bir yol izlememiz gerektiğini anlayabiliriz. Tabii öğretmen soruları çözerken büyük ölçüde Kafamızdaki soru işaretlerini giderecek detayları da cevaplandırılacaktır. Yazılı bir test kaynağında, cevaplar Çözümlü olarak veriliyor olsa dahi açıklamalar yapılmayacağından, sonuca ulaşmak çok mümkün olmayabilir. Videolu test çözmenin avantajları başımızın diğer maddelerini gözden geçirelim.

Görsel ve işitsel etkileşim imkanı

Konuların görsel ve işitsel olarak aktarılması yazılı olarak aktarılmasında çok daha etkilidir. Zaten bu nedenle öğretim birebir yapılır. Daha doğru bir anlatımla sınıflarda öğretmenler etkileşimli olarak ders anlatmak yolunu tercih ederler. Modern eğitim öğretisi bunu gerektirir. Video çözümlü deneme sınavlarının tercih etmeniz durumunda, bu faydayı elde edebileceksiniz. Sorunun çözümü görsel hafızanıza kaydolacak ve benzeri sorularla karşılaştığınızda çok daha hızlı bir anımsama süreci elde edeceksiniz.

Gerçek ortam simülasyonu

Gerçek bir sınıf ortamında imiş gibi, sizin için soruları çözen bir eğitmeni izlemek, bir test kitabından çözüm okumaktan daha etkili olacaktır. Madde madde her detayı tek tek görecek ve öğreneceksiniz ayrıca videoları dilerseniz geri sarabilir, defalarca baştan izleyebilirsiniz. Yeterince konsantre olabilmeniz durumunda, bir sınıf ile neredeyse hiç farkı olmayan video çözümlü denemeler, en etkili çalışma yöntemlerinden bir tanesi olarak kabul edilir. Belli bir süre sonra kendimizi bir sınıf ortamındaymış gibi hissedar ve maksimum konsantrasyonla yüksek verimlilik elde ederiz.

Günümüzde videolu eğitim programları oldukça yaygındır. Bizim de yayınlarımız içerisinde bu tür kaynakları erişebilmek mümkündür. Burada maksat Modern Eğitim tekniklerini en iyi şekilde uygulamak ve öğrencilerin faydalanmasını sağlamaktır. Deneme sınavları, kendimizi sınamak ve eksiklerimizi görmek için uyguladığımız sınavlardır. Bu sınavları en iyi şekilde analiz edebilmek ve eksiklerimizi gidermek için video çözümlü denemeleri tercih etmek en doğru yaklaşım olacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.