Çöz Kazan Blog

En güzel tekrar branş denemeleri

Üniversite sınavına hazırlanırken, ders ve konu bazında çalışmalar yapmak, geneli olan hakimiyeti elde etmek için gereklidir. İster AYT, ister TYT konuları çalışıyor olalım, branş denemeleri ile ders ve konu bazında eksiklerimizi kolayca tespit edebiliriz. Her iki seviyede de, branş soruları bulunacağından, bu denemeleri hassasiyetle çözmemiz gerekir. Genel denemeler, sınavın bütününü olan hakimiyetimizi ölçme ve sağlar. Bu özellikleriyle bütün konuları kapsamayabilirler. Oysa branş denemeleri mümkün olduğunca her konuyu kapatmaya çalışır ve farklı testler çözdükçe branş hakimiyeti maksimum seviyeye çıkarılabilir. Grupta da olabildiğince çok branş testi çözerek, konu hakimiyetinizi artırabilir bu şekilde en etkili tekrarı yapabilirsiniz.

Branşları özel olarak tekrar etmek ve eksiklerinizi tespit edebilmek için, branş denemeleri kullanabilirsiniz. Bu denemeler, derslerle ilgili en detaylı soruların hazırlandığı ve eksiklerin en detaylı biçimde tespit edilebildiği sınavlardır. Öğrenci, gözünden kaçmış küçük detayları dahi branş denemeleri çözerek keşfedebilir ve konu tekrarları yaparken dahi fark edemeyeceği eksiklerini bu şekilde giderebilir.

Soru çözerek öğrenme

Her ne kadar bir sınava girmek için belli bir düzeyde konu hakimiyeti gerekli olsa da, pek çoğumuz konulara %100 Hakimiyet sahibi olamayız. Derece yapmak için çalışan öğrenciler dahi, branş denemeleri çözerken çeşitli eksiklerini görebilirler. Bu durumda branş denemelerinin bizi %100 başarıya taşımak için geliştirilmiş denemeler olduğunu söyleyebiliriz.

Sınavlarda hedefimiz olmamalıdır. Mümkün olan en yüksek seviyeyi hedef olarak belirlemeli ve kendimize sınır koymamalıyız. Zira Aksi halde örneğini küçük hedefler belirlediğimizde gelişimimiz bu noktada son bulur. Oysa tüm konulara %100 Hakimiyet için gayret gösterdiğimizde, çeşitli sebeplerle ortaya çıkacak olumsuzluklar bizi hüsrana değil daha az başarıya götürecektir. Yani konu hakimiyeti için yeterince çalışmak en doğru yaklaşımdır.

Soru çözerek öğrenme branş denemeleri ile kolayca ulaşabileceğimiz bir sonuçtur. Uzman eğitimciler tarafından bilimsel yöntemlerle geliştirilen sorular, müfredatın en ince detayına kadar iner ve tüm konulara hakim olabilmenizi sağlar.

Branş denemesi ile başarıya ulaşın

Branş deneme sınavları, genel sınavın bir türü değildir. Branşı özel soruların yer aldığı ve aslında genel sınavda sorunlardan çok daha karmaşık ve detaylı soruların yer aldığı branş sınavları, tüm eksiklerinizi göre bilmenizi sağlar. Bu sınavları çok sık çözerek, eksiklerinizi en ince detayına kadar keşfedebilirsiniz. Ancak her zaman uyarısını yaptığımız gibi; bu sınavlarda hatalı cevap verdiğiniz veya çözmediğiniz sorulara mutlaka eğilmelisiniz. Eksiklerinizi görmek bu sınavın veya testin esas fonksiyonudur. Unutmayın ki; branş denemeleri çözerek alacağınız sonuç, size resmi bir fayda sağlamaz. Burada maksadımız, eksiklerimizi görmek ve objektif biçimde kendimizi değerlendirmektir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.