Çöz Kazan Blog

Bahar Ayları gevşemelerine dikkat!

Üniversite sınavına hazırlanan öğrencilerin, en büyük problemi zaman zaman konsantrasyonlarını kaybedip sınav çalışmalarını aksatmalarıdır. Çok yaygın görülen Bu problem yılın herhangi bir döneminde ortaya çıkabileceği gibi, bahar aylarında çok daha ciddi bir sorun olarak karşımıza çıkar. Öncelikle kabul etmemiz gereken konu, bu yıl üniversite sınavına gireceğimiz ve bunun için en azından bu yıl yeterli çabayı göstermek zorunda olduğumuzdur. Dışarıda güneşli bir bahar havası olması aklımızı çelmemeli. Tabii bu hayatla olan ilişkimizi sınırlandıracağımız ve yalnızca derslerle ilgilenip, dış dünya ile irtibatımızı keseceğimiz anlamına gelmez. Zaten bu çok sağlıklı bir yöntem de değildir. Burada kullanılması gereken yöntem; zamanı doğru kullanmak, sistemli bir çalışma programı takip etmek ve bunun dışında kalan zamanlarda baharın tadını çıkararak geçirmek olmalıdır. Burada anahtar; zamanı doğru kullanmaktır.

Hayatımızın hemen hiçbir döneminde, hiçbir şey yapmayarak yaşayamayacağız. Bu kesin bilgiyi öncelikle kabul etmek durumundayız. Zaten hiç birimiz için hiçbir şey yapmadan yaşamak çok da keyifli olmasa gerek. Gelecekte mesleklerimizi yapmaktayken dahil olmamız gereken standartlar, bugün ders çalışmakla yükümlü olduğumuz yaşam biçiminden daha fazla boşluk içermeyecek. Üniversiteye hazırlanan gençlerin öncelikle gözlemlemesi gereken husus budur. Sorumluluğumuz olan TYT ve AYT sınavlarına hazırlık çalışmalarını doğru bir planlama ile ve doğru kaynakları kullanarak, sorunsuz şekilde gerçekleştirebiliriz. Üstelik belirttiğimiz gibi bunun içerisine yeterince eğlencede dahil.

Hatırla ve konsantre ol

Bahar mevsimi, yalnızca üniversiteye hazırlanan öğrenciler için değil, hemen herkes için bir gevşeme sebebidir. Hakkında şiirler yazılan, sevildiği kadar sıkıntılara neden olan bu mevsimde konsantrasyonumuzu kaybetmemek için kendimize sürekli telkinde bulunmalıyız. Bahar ayları, insanoğlunun fizyolojik olarak etkiler. Gençlerde bu etkiler daha çok gevşeme biçiminde görülür. Buhar ne kadar olarak kabul edilen bir durumsa da, maalesef bu mazereti kullanamayız. Bu nedenle kendi sorumluluklarımıza odaklanmalı en azından bu mevsim baharın keyfini biraz daha az çıkarmayı göze almalıyız.

Sınava hazırlandığını ve kısa zaman sonra bu sınava katılacağını unutmaman ancak bunu aynı zamanda bir stres kaynağı haline getirmemen gerekir. Sistematik çalışmayı uygun kaynakları kullanarak yapmalı ve belirttiğimiz gibi zamanı efektif biçimde kullanarak, keyif aldığınız aktiviteleri gerçekleştirmeyi öğrenmelisin. Bu yalnızca sınava hazırlık sürecinde değil, hayatının geri kalanında da sürdürmen gereken bir stratejidir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.